Atelier

In ons atelier: kennis en vakmanschap. Wij bieden diverse services:

Wilt u door ons een sieraad laten ontwerpen en maken, dan kunnen we u d.m.v. diverse schetsen een beeld geven om zo samen tot een uiteindelijk ontwerp te komen.

Heeft u zelf een idee of suggestie dan kunnen wij samen bekijken of wij dat kunnen realiseren. Voordat wij uw opdracht gaan uitvoeren krijgt u van ons altijd een kostenopgave.

Heeft u sieraden met een hoge emotionele waarde die door langdurig gebruik versleten of beschadigd zijn dan kunnen wij die in veel gevallen weer voor u als nieuw maken of zo goed mogelijk opknappen. Is dit vanwege de staat van het sieraad niet mogelijk dan kunnen wij u een voorstel doen om d.m.v. een kleine verandering of aanpassing het sieraad weer draagbaar te maken.

Als u een sieraad nooit meer of niet graag draagt, vanwege een storend detail, dan is soms een kleine aanpassing voldoende om het te veranderen in een sieraad wat u weer met veel plezier wilt dragen. Wij geven u graag advies hierover.

Is uw partner overleden en wilt u zijn of haar trouwring laren vermaken tot een ander sieraad dan hebben wij div. voorbeelden voor u. Wij kunnen de ring zo vermaken dat de ring nog goed als trouwring herkenbaar is waarbij we de inscriptie behouden.

Ook is het mogelijk om de ring een volledige gedaantewisseling te laten ondergaan zodat de ring u alleen nog aan de binnenkant herinnert aan de vroegere ring en niet meer aan de buitenkant als zodanig herkenbaar is. Uiteraard kan er ook een ander sieraad van gemaakt worden zoals een hanger, broche, armband, oorknopjes of dasschuif.

Mocht u slachtoffer worden van diefstal dan is het erg frustrerend om niet optimaal aan politie en verzekering door te kunnen geven wat er bij u vermist wordt. Daarom is het zeer verstandig om uw sieraden te laten beschrijven en een of meerdere foto’s te laten maken.

Wij kunnen voor u een taxatierapport maken waardoor u uw sieraden kunt laten verzekeren en tevens informatie kunt overleggen bij een eventuele inbraak.

Verjaardag, geboorte of jubileum, als u een sieraad of horloge van een persoonlijk “tintje” wilt voorzien dan is een gravure een ideale mogelijkheid.

In alle metalen kunt u door middel van een machinale gravure uit diverse lettertypen kiezen. In goud of zilver kunnen we zelfs een unieke handgravure verzorgen, precies zoals u dat wilt.

Er zijn sieraden die speciaal ontworpen zijn als aandenken aan personen of gebeurtenissen, b.v.

M’amour
Een collectie sieraden in goud of zilver met afbeelding van moeder en kind, onlangs aangevuld met moeder/vader met 1 of meerdere kinderen, met of zonder diamant.

Vingerafdruksieraden
Met gebruik van een wasbolletje maken wij of u een afdruk van de vinger. Daarna wordt een mal gemaakt waarna een gegoten afdruk gemaakt wordt in goud of zilver. In deze collectie vindt u hangers in de vorm van rondjes, hartjes en kruisjes maar ook ringen en zelfs manchetknopen.

Assieraden
Bij overlijden is er de mogelijkheid om een klein beetje van de as van een overleden mens of dier in een sieraad te bewaren.

Wij hebben div. voorbeelden van assieraden maar het is ook mogelijk om uw eigen unieke sieraad door ons te laten ontwerpen en maken.